Başka konu ise videonuzun etkileşime girmesidir. Etkileşime giren videolar YouTube sıralamalarında öne geçerler. YouTube arama sonuçlarına bakıldığında, neyin yukarıda gösterildiğini aslında anlamak kolaylaşır. Çok fazla etkileşim olan videoların fazla ilgi görmeyen videolardan daha önde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Videolarınızın etkileşime girdiğinden emin olmalısınız. Özellikle videolarda pek çok kişi etkileşime girebilmek için yorum yapılmasını istemektedir. Videolarını sonunda “videomuza yorum bırakın” ya da “beğenin” gibi ifadeler yer almaktadır. Ancak bunlar çok klasiktir ve insanları harekete geçirmekte biraz zorlanabilirsiniz.
Bunların yerine biraz daha spesifik sonuçlar alabilmek için etkili yöntemler bulmalısınız. Biz size bu yazımızda bu yöntemlerden birini anlatacağız. Videolarınızı izleyen insanlara bir şeyler vermenizi teklif ediyoruz. İnsanlara bir soru sorabilirsiniz. Sorunuza cevap vermelerini isteyebilirsiniz.
Bu biraz daha spesifik bir etkileşim oluşturma çağrısıdır. Insanlar yorum yapmayı genel bir şey olarak görebilirler. Youtube SEO Teknikleri Ve ne yazacaklarını bilemeyebilirler. Onlara yorum yapmak üzere çok seçenek yerine örneğin iki seçenek sunabilirsiniz.
Bir başka strateji de etiketlerle ilgili olacak. Videonuzun etiketleri için yapabileceğiniz şeyler var. Nedir bunlar? YouTube sıralamalarında dikkat çeken bir hususta etiketlerle ilgili önemin eskisi kadar olmadığıdır. Etiketler eskisi kadar önemli değil. Ama bununla birlikte etiketler hala işe yaramaktadır. Bu sebeple etiketlere biraz zaman ayırmakta fayda var. Etiketlerle ilgilenmeniz videonuzun öne çıkması için dolaylı da olsa etki yaratabilir. Ama dikkat edilmesi gereken şey, etiketleri yanlış kullanmamaktadır.
Video etiketlerinin amacı YouTube'a yardımcı olmaktır. Eğer etiketleriniz YouTube'a yardımcı olmuyorsa işe yaramaz. Videonuzun içeriğini iyi anlayın ve bu içeriği tarif eden etiketleri kullanın yainçok fazla etiket girmeniz gerektiğini söylemiyoruz. İhtiyacınız olan kadar etiket girmelisiniz.
Çok sayıda etiket kullanırsanız ve bu etiketler videonuzda alakalı değilse o zaman ortalığı karıştırmış olursunuz. YouTube etiketleri videonuzu ilişkilendirmek için kullanır. Eğer videonuzun içeriği hakkında yaptığınız etiketlemeler yerli yerince değilse o zaman bu işe yaramaz. Pek çok etiket kullanan içerik üretici var. Bu insanların kullandıkları pek çok etiket kafa karışıklığına yol açmaktadır. Farklı farklı etiketleri videoların etiketler bölümüne eklemek çok da mantıklı değil.
Videolarınızın etiketlerini düzenlerken ilk etiketin sizin anahtar kelimeniz ile ilgili olmasına dikkat etmelisiniz. Daha sonraki etiket kümesnın sizin anahtar kelimelerinizin bir varyasyonu olmasını sağlayabilirsiniz. Böylece 1. Kullandığınız etiket anahtar kelimenizi ve hedefinizi ortaya koyar. 2 kullandığınız etiket kümesi ise bu ana anahtar kelimeyi destekler
Küçük resim oluştururken de dikkat edilmesi gerekenler vardır. YouTube'da küçük resimler YouTube'un size sunduğu fırsatlar için bir mıknatıs gibidir. İInsanları bir mıknatıs gibi çekebilirsiniz ya da itebilirsiniz.
İyi bir resimde YouTube renkleri bulunmamalıdır, YouTube Web sitesinin renkleri ile zıt renkler kullanıldığında daha fazla dikkat çekersiniz. Youtube SEO Taktikleri 2020 Böylece insanlar küçük resminizin detaylarını görebilirler. Ama YouTube video sitesinin renklerini kullandığınız zaman renkler birbirine karışınca fazla dikkat çekmezsiniz.
Ayrıca yazı kullanabilirsiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken şey 30 karakterden daha fazla kullanılmaması gerektiğidir. Bir başka ipucu verecek olursak video açıklamaları çok önemlidir. Uzun açıklamalar yapmak gerekir, insanlar bunu test ederek öğrenmişlerdir. Uzun açıklamalar YouTube'un konuyu anlamasına yardımcı oluyor.
Ne hakkında olduğunu YouTube'a böylelikle açıklamış oluyorsunuz. Açıklamaları boş geçmeyin. Youtube SEO Taktikleri Yaklaşık olarak 100 kelime ya da 200 kelime kullanabilirsiniz. Cümleler arasında biraz boşluk bırakılması da yerinde olacaktır. YouTube'un sıralamalarında üstlere çıkmak için açıklamalara önem vermelisiniz.